Останати новости

Одржан национален камп за млади „100% Црвен крст“, 29.06-05.07.2019, Велестово, Охрид

Во периодот од 29 јуни до 5 јули, во Велестово, Охрид, се одржа национален камп за млади волонтери...>>


“Исхрана според крвни групи и здрав начин на живот”

Во рамките на Програмата за организирање и унапредување на крводарителството во Република Северна Македонија, во организација на Црвениот...>>


ПОДГОТВИТЕЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ВЕЖБАТА „НАЦИОНАЛЕН ОДГОВОР 2019“

Претставници на Црвен крст на Република Македонија и на Општинската организација Штип, на 26.06.2019 година беа дел од...>>


Учество на 18-от Меѓународен фестивал на филмови на Црвениот крст и Здравството

Во периодот13-21,06,2019 година во Варна, Бугарија, се одржа 18-от по ред меѓународен фестивал на филмови на Црвениот крст...>>


Работна средба во Армијата на Република Северна Македонија

На 24.06.2019 година делегација на Црвениот крст на Република Македонија, предводена од генералниот секретар д-р Саит Саити имаше...>>


види ги сите